Gå til indholdet

Debatindlæg i Altinget

Ny reform bør stille krav om obligatorisk “arbejdsmiljøregnskab”

Det bør være et krav i en ny arbejdsmiljøreform, at alle virksomheder i Danmark hvert år udarbejder et "årsregnskab" for arbejdsmiljøet. Det er i alles interesse. Det skriver Arbejdsmiljørådgivernes formand, Jan F. Steenhard, i debatindlægget i Altinget og fortsætter:

Flere og flere danske virksomheder udgiver både CSR-rapporter, ESG-rapporter og andre rapporter, som tager temperaturen på virksomhedens målsætninger om at agere samfundsmæssigt ansvarligt.

Men hvad med arbejdsmiljøet? Det bør da have førsteprioritet, da det er en forudsætning for, at virksomheden overhovedet fungerer.

I brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne har vi med glæde noteret, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tidligere på året slog fast, at han i forbindelse med finansloven for 2023 vil fremsætte et forslag til en ny arbejdsmiljøreform.

Den reform bør indeholde et krav om, at virksomhederne hvert år får udarbejdet et uvildigt "årsregnskab" for arbejdsmiljøet. Det kan nemlig skabe et langt større fokus på, hvordan virksomheder kan undgå, at medarbejderne bliver syge af at gå på arbejde.

Samtidig giver det virksomhederne en gyldig "sundhedsattest", der kan anvendes proaktivt i blandt andet employer branding-sammenhænge.

 

 

Om forfatteren

Jan Steenhard

Forperson i Arbejdsmiljørådgiverne