Gå til indholdet

Handlingsplan

2025-2026

1. VIDEREUDVIKLING AF LAB-KONFERENCEN

Antallet af deltagere har været stabilt i 2023 og 2024, hvormed en nedadgående tendens synes at være stoppet. Det skyldes bl.a. nogle af de fokuserende tiltag som LAB konceptet (Ledelse, arbejdsliv, bæredygtighed) har medført.
DI’s konferenceafdeling, fakturering og de digitale konferenceapplikationer vil blive integreret i afviklingen af arrangementet. Det er målet, at starte salget i april 2025, og markedsføring kommer til at foregå via nyhedsbrevet og LinkedIn. Alle tiltag for at professionalisere og sikre kontinuiteten.
I 2025 er der en målsætning om 350 betalende deltagere på LAB25, og at tilfredshedsscoren bliver sammenlignelig med LAB24, hvor den var meget høj. Det er netop sidste års høje tilfredshed sammenholdt med et forventeligt spændende program for 2025, som ventes at drive væksten.

Konferencen ”lab25 ”afholdes i Nyborg den 6. -7. oktober 2025. 

2. UDMØNTNING AF DEN VEDTAGENE KERNEFORTÆLLING

Foreningen har brugt en del tid på at redefinere sin rolle og skærpe profilen. Formålet har været at blive klarere på sin kerneopgave og afdække de væsentligste afledte opgaver ift. rammebetingelserne for branchen.
Vi har formuleret følgende skærpede kernefortælling, som supplerer foreningens formål (jævnfør vedtægterne):

Brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne arbejder for at hæve kvaliteten af arbejdsmiljørådgivning i Danmark gennem blandt andet den årlige LAB-konference og fremme af autorisation af arbejdsmiljørådgivere. Brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne arbejder derudover på at forbedre branchens rammevilkår og udbrede kendskabet til og omdømmet af branchen i det omgivende samfund.

Arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø understøtter tiltrækning og tilknytning af medarbejdere og er mere produktive med god konkurrenceevne end andre. Desværre læser vi ofte i medierne om krænkende adfærd og overgreb, højt sygefravær og forkert behandling af farlige stoffer på arbejdspladserne. Statistikken viser samtidig, at der i Danmark ikke sker væsentlige forbedringer i hverken sygefraværet, arbejdsulykker eller dødsfald.

Arbejdsmiljørådgiverne har løsninger på disse udfordringer. Arbejdsmiljøråd-giverne bruger dokumenteret viden og bevisligt effektive metoder og har erfaring med at skabe varige forbedringer. Arbejdsmiljørådgiverne baserer sig på indsigt og erfaring, empati og overblik, og forstår ikke mindst at sætte sig ind i arbejdspladsens særlige karakter og behov.

Arbejdsmiljørådgiverne bidrager til at sikre værdiskabelse i virksomheder og på offentlige arbejdspladser. Arbejdsmiljørådgiverne er betroede rådgivere, der finder løsninger i en vanskelig situation på arbejdspladsen. Arbejdsmiljørådgivningen indgår i en helhedsorienteret arbejdsmiljøindsats, som fremmer ansattes sundhed og trivsel, reducerer risiko, belastning og fravær, skaber rummeligere arbejdspladser og udvikler arbejdslivets kvalitet. Uanset om det drejer sig om det psykosociale område eller det biologiske, ergonomiske, fysiske eller kemiske område, eller flere af disse områder samtidig.

En særlig gruppe er autoriserede arbejdsmiljørådgivere. Autoriserede arbejdsmiljørådgivere har dokumenteret erfaring fra at have løst tilsvarende opgaver tidligere og hermed indsigt i, hvordan de sagligt rådgiver med udgangspunkt i den enkelte arbejdsplads’ unikke behov. Autoriserede arbejdsmiljørådgivere har samtidig de rette opdaterede kompetencer og indsigt. Dét sikrer Arbejdstilsynet i deres godkendelse af, at en arbejdsmiljørådgiver har tilstrækkelige kompetencer og erfaring til at blive autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Brug af autoriserede arbejdsmiljørådgivere sikrer hermed virksomheder og offentlige arbejdspladser, at der anvendes grundigt testet rådgivning med udgangspunkt i dokumenteret viden om, hvad der virker.
Således vil en stor del af foreningens opgave i 2025-2026 være at udbrede budskabet og indlede dialoger med de vigtigste interessenter. Foreningen vil fortsat arbejde for at styrke autorisationen og orientere om, hvordan kvalitet i arbejdsmiljøarbejdet er vejen til at knække udviklingen i arbejdsulykker, nedslidning, sygefravær. Mange steder er arbejdsmiljøarbejdet ikke håndteret og prioriteret, så indsatsen giver resultater. Det er vejen til færre skader og øget arbejdsevne.

3. UDVIKLING AF EN DIPLOMORDNING

Foreningen har indledt drøftelser med BFA Industri om en diplomordning til virksomheder, som ønsker at synliggøre arbejdsmiljøet ift. kunder og medarbejdere. De autoriserede rådgivere er inviteret til at deltage i udarbejdelsen af et koncept, baseret på vejledninger. Formålet er at fremhæve det gode arbejdsmiljø og sikre fremdrift blandt de mellemstore arbejdspladser, som ikke kan magte en decideret certificering, men alligevel har et behov for at kunne dokumentere kvaliteten.

4. FORENINGENS DRIFT OG UDVIKLING
Det er ambitionen at fortsætte forbedringerne af foreningens drift gennem et tæt samarbejde med DI. Efter overdragelsen af den selvstændige forening til et DI-Sekretariat har en række grundrutiner skulle genetableres og om-kalibreres. Det er vurderingen, at samarbejdet har fundet er godt leje, og at foreningen nu er fremtidssikret ift. kompetencer og fleksibilitet. I det kommende år er det ambitionen af drage mere nytte af DI’s adgange til de politiske stakeholders som kan forbedre rammevilkårene for branchen.

 

 

Arbejdsmiljørådgivernes handlingsplan er vedtaget på generalforsamlingen d. 28 maj 2025.

Handlingsplanen har fire fokuspunkter:

  1. Videreudvikling af LAB-konferencen
  2. Udmøntning af den vedtagne kernefortælling
  3. Udvikling af en diplomordning
  4. Foreningens drift og udvikling

Få alle fordelene

Bliv medlem

Bliv medlem af brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne og få mere indflydelse, større netværk og øget viden om arbejdsmiljø.