1. LAB24 KONFERENCEN STYRKES OG UDVIKLES
Igennem de seneste 3 år er der blevet arbejdet med LAB-konferencens format og indhold. Det har ledt til en stigende tilfredshed blandt deltagerne. Det er fortsat bestyrelsens mål at ”investere” i en endnu bedre deltager oplevelse og hele tiden at være på forkant med kvaliteten de mest aktuelle arbejdsmiljøspørgsmål. Det, som kendetegner konferencens format, er en høj grad af deltagerinvolvering, professionelle netværk og et stærkt fokus på de professionelle og veldokumenterede metoder.
Arbejdet med at udvikle og kommunikere om konferenceoplevelsen og agendasætningen af centrale arbejdsmiljø emner skal fortsætte som et centralt emne i arbejdet i 2024.
Konferencen ”lab24 ”afholdes i Nyborg den 7. -8. oktober 2024.
2. FORENINGENS DAGSORDNER SKAL EKSPONERES POLITISK OG I MEDIER KONTINUERLIGT
Gennem omlægningen af foreningens rammer til de nye rammer i DI’s medlemsområde, har vi kunne fjerne fokus fra daglig drift og dermed fokusere mere på andre dagsordner. Dette arbejde vil nu blive styrket med en prioriteret liste af dagsordner, som foreningen struktureret og kontinuerligt vil forfølge i 2024.
Det vurderes, at samarbejdet med DI’s medlemsområde vil medføre større ørenlyd i politiske- og mediekredse. Den endelige liste over disse dagsordner vil blive fastlagt af den nye bestyrelse, men grundlaget er lagt af den nuværende.
De emner, som vi vil forfølge, udvikle og argumentere for, er fortsat en professionalisering af arbejdsmiljøindsatsen i Danmark ud fra devisen, at ”vi skal ikke blive syge af at gå på arbejde”. Derfor er arbejdsmiljøarbejdet for vigtigt til at overlade til tilfældigheder og som sidste opgave på listen.
Der er mange argumenter for, hvorfor arbejdsmiljøet ikke blot handler om medarbejderbeskyttelse, men også i høj grad handler om arbejdspladsernes effektivitet og værdiskabelse. Derigennem bidrager arbejdsmiljøarbejdet til Danmarks evne til at opretholde et rigt velfærdssamfund. Med andre ord kan man sige, at det gode arbejdsmiljø er gået fra at være et selvstændigt mål til nu også at være et middel til at opnå forretningsmæssige resultater. Derfor er behovet for øget professionalisme i arbejdet også vokset.
Andre emner er fortsat fokus på Arbejdstilsynets autorisation, som de fleste af foreningens medlemmer har. Autorisationens værdi og synlighed er løbende et vigtigt emne, ligesom ønsket om en grunduddannelse i arbejdsmiljø er det.
Med disse spor taler vi ind i branchens behov og dermed opfordrer til, at alle arbejdsmiljørådgivere, som kan levere kvalitet i arbejdsmiljøindsatsen, vælger at blive medlemmer. Samtidig kan foreningen præge politikere og debatter om danskernes sundhed, arbejdsudbuddet og meget andet.
Arbejdsmiljørådgivernes handlingsplan er vedtaget på generalforsamlingen d. 29. maj 2024.
Bestyrelsen vedtog i august 2021 en 3-årig strategiplan, som fornys og forenkles i 2024.
Handlingsplanen for 2024 har følgende to hovedspor:
1. LAB-konferencen styrkes og udvikles
2. Foreningens dagsordner skal eksponeres politisk og i medier kontinuerligt
Med ovenstående fokus, er det målet, at Arbejdsmiljørådgiverne bliver en central spiller i arbejdsmiljøet i Danmark og derigennem også en forening som repræsenterer medlemmernes behov.
Få alle fordelene
Bliv medlem
Bliv medlem af brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne og få mere indflydelse, større netværk og øget viden om arbejdsmiljø.