Tirsdag d. 7. oktober kl. 10:15 – 11:30
Vælg en workshop i 3. afd.
Tirsdag d. 7. oktober kl. 10:15 – 11:30
Vælg en workshop i 3. afd.
-
301: HVORDAN SIKRER VI, AT KORTUDDANNEDE MED HELBREDSPROBLEMER KAN ARBEJDE INDTIL DE FYLDER 67 ÅR?
Oplægsholder: Helle Holt, Seniorforsker, VIVE - Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd og Mona Larsen, Seniorforsker, Vive - Det Nationale Forsknings- og analysecenter for Velfærd
Folkepensionsalderen stiger, og færre har adgang til efterløn. Kortuddannede, der tidligere har trukket sig tilbage som 60-årige, skal i dag blive i arbejde indtil 67-årsalderen. Dette skaber udfordringer – især for dem med helbredsproblemer, der ikke har råd til fx at gå ned i tid. Hvordan kan arbejdspladser skabe nogle rammer, hvor det er muligt for denne gruppe at arbejde indtil folkepensionsalderen?
Inddragelse: Workshoppen veksler mellem korte oplæg, refleksion i mindre grupper og fælles dialog.
Målgruppe: Repræsentanter fra arbejdsmarkedsparter, virksomheder og arbejdsmiljøprofessionelle
Forkundskab: Nej.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.
302: LEDELSE AF LIVSFASER
Oplægsholder: Christine Secher, Fagleder for Future of Work, Dansk Industri
Det traditionelle arbejdsliv, opdelt i tre faser: uddannelse, arbejde og pension, er fortid. Et multifase arbejdsliv er en tendens, der i stigende grad bliver talt om og implementeret hos virksomhederne i dag. På workshoppen vil vi dykke ned i ledelsesopgaven og udfordringerne ved at lede medarbejdere i de skiftende livsfaser. Hvordan kan vi skabe fleksibilitet og støtte medarbejdernes behov og ønsker i løbet af et langt arbejdsliv? Hvordan håndterer vi ’individuel ledelse’ baseret på livsfaser?
Inddragelse: Kom og bidrag med dine erfaringer og viden om, hvad et multifase arbejdsliv er, hvad arbejdsplads og medarbejdere får ud af denne tankegang, og hvordan virksomheder arbejder i praksis med at skabe fleksible arbejdsrammer, hvor der er plads til alle.
Målgruppe: Ledere, HR, arbejdsmiljøansvarlige.
Forkundskab: erfaring og viden om livsfaser fra eget arbejde.
I tema: Fremtidens arbejde
303: FRA BROK TIL BEDRING - ERGONOMI OG COACHING I ARBEJDSMILJØET
Oplægsholder: Carsten Jørgensen, Arbejdsmiljøkonsulent, CRECEA A/S
Selvom alle hjælpemidler er købt, har medarbejdere stadig ondt – og brokket bobler. Denne workshop sætter fokus på kroppens signaler, smerter og kultur i praksis. Med udgangspunkt i ergonomien og coaching undersøger vi, hvordan vi kan forstå og bruge brok konstruktivt i arbejdsmiljøarbejdet. For dig, der vil skrue op for dialog, refleksion og reel forandring.
Inddragelse: Deltagerne inviteres til at dele egne erfaringer, reflektere i små grupper og afprøve konkrete øvelser. Der arbejdes med praksisnære scenarier og coachende spørgsmål, der åbner for dialog og ny forståelse.
Målgruppe: Arbejdsmiljøprofessionelle, ledere og konsulenter
Forkundskab: Viden om arbejdsmiljø og ergonomi.
I tema: Sundhed og sikkerhed.
304: LEDERENS TRIVSEL UNDER PRES
Oplægsholder: Benedikte Finken, Erhvervspsykolog og ledelseskonsulent, AS3 Transition
Ledere står dagligt i krydspresset mellem ambitiøse mål, forventninger fra medarbejdere, kunder og organisationen. Vi sætter fokus på, hvordan lederne finder - eller genfinder - balancen mellem krav og forventninger. Ledertrivsel handler ikke om at bære byrden alene, men om at skabe stærke fællesskaber i organisationen, hvor vi sammen håndterer de belastninger, der nu engang følger med lederrollen.
Inddragelse: Workshoppen indeholder øvelser undervejs og konkrete anbefalinger til at arbejde med ledertrivsel.
Målgruppe: Dig, der arbejder med ledelse og trivsel.
Forkundskab: Kræver ikke særligt forkundskab.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.
305: BÆREDYGTIGHED OG ARBEJDSMILJØ – HÅND I HÅND PÅ BYGGEPLADSEN
Oplægsholder: Pernille Brinkløv, Arbejdsmiljøkonsulent, People, Pride & Process ApS og Ulrik Branner, Administrerende direktør & grundlægger, SiteHub ApS
Den seneste tid har budt på en del sager, der viser, at alle parter i byggeriet er nødt til at agere anderledes for at skabe en sikrere og bedre branche, der tiltrækker de rette kompetencer og sikrer fremdrift og compliance for bygherre og entreprenører. Samtidig stiller de stigende bæredygtighedskrav skarpt på behovet for et sundt arbejdsmiljø og ressourceoptimerede processer på byggepladsen. På denne workshop drøfter vi problemer og muligheder.
Inddragelse: Workshop, hvor deltagerne inddrages ved at diskutere Ulrik Branners og Eva Brinkløvs respektive korte oplæg og de rejste spørgsmål/problematikker i mindre grupper à to omgange, hvorefter der opsamles i slutningen af workshoppen.
Målgruppe: Bygherrer og rådgivere.
Forkundskab: Nej.
I tema: Sundhed og sikkerhed.
306: AI - HVORDAN KAN VI UDVIKLE GODE JOBS OG UNDGÅ MISTRIVSEL
Oplægsholder: Kasper Edwards, Lektor, DTU Engineering Technology; Troels Oscar Schmitto, Lektor, DTU Engineering Technology og Mathilde Buskbjerg Madsen, Forskningsassistent, DTU Engineering Technology
AI (kunstig intelligens) udvikler sig med hastige skridt og arbejdspladser øjner muligheder for at øge produktivitet og kvalitet gennem automatisering og understøttelse af arbejdet. Medarbejderne ser selv en mulighed i AI til at reducere kedeligt arbejde og få tid til interessante opgaver. Begge veje til mere AI rummer udfordringer for arbejdets indhold og vores trivsel. Kom og få viden og vær med til at diskutere AI - Hvordan kan vi udvikle gode jobs og undgå mistrivsel.
Inddragelse: Workshoppen veksler mellem oplæg og diskussion.
Målgruppe: AMR, TR.
Forkundskab: General viden om AI og trivsel.
I tema: Fremtidens arbejde.
307: HVOR MANGE KONFLIKTER SKAL VI TILLADE OS AT HAVE?
Oplægsholder: Lene Wervick, Grundlægger, Wervick
Har du også en oplevelse af at forandringer rokker ved vores kendte organisatoriske rammer og dermed også den forudsigelighed, rammerne bidrager med? Det giver en iboende mulighed for uenigheder og konflikter, fordi det vi kunne forvente i går, er ændret i dag. Workshoppen bryder med tre gængse løsninger, som hæmmer vores evner til at udnytte potentialet i konflikter, og vi træner, hvordan konflikter er en genvej til skjult information og en anledning til læring.
Inddragelse: Workshoppen er bygget op med en blanding af korte teoretiske oplæg, øvelser og træning af nye metoder via cases. Oplæggene sætter rammen, men går ikke i dybden, da det er praksis, som er i centrum. Vi varmer op med øvelser, der bygger bro mellem teori og praksis. Endelig træner vi nye metoder til at opdage skjult information og bruge det som afsæt til ny læring.
Målgruppe: Alle som oplever, at uenigheder kan spænde ben for udvikling.
Forkundskab: Ingen forkundskaber.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.
308: ARBEJDSMILJØVIDEN DER VIRKER
Oplægsholder: Ole Henning Sørensen, Chefkonsulent, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Peter Aske Wolf Svendsen, Postdoc, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
Workshoppen handler om, hvordan vi som arbejdsmiljøprofessionelle kan hjælpe arbejdsmiljøgrupper. Hvilken type viden har de brug for? Hvordan finder de viden? Hvilken viden er brugbar? Hvordan kan udveksling af viden arrangeres, hvilke typer af vidensudveksling er nyttige, og hvilke typer af viden gribes? Vi deler forskningsresultater fra ”Styrket evidensbaseret arbejdsmiljøarbejde (SEAP)”. Vi søger sammen med deltagerne nyttige veje til at støtte arbejdspladsers arbejdsmiljøarbejde.
Inddragelse: Efter præsentationen af projektets resultater inddrager vi deltagernes erfaringer med at få arbejdspladserne til at tage nyttig arbejdsmiljøviden i brug med sigte på at dele erfaringer og viden og måske identificere nye veje, som arbejdsmiljøprofessionelle og forskere kan forfølge i deres bestræbelser på at støtte arbejdspladserne i deres arbejdsmiljøarbejde.
Målgruppe: Arbejdsmiljøprofessionelle fx eksterne og interne arbejdsmiljøkonsulenter, arbejdsmiljøundervisere, HR-partnere og –konsulenter, forskere samt arbejdsmiljøledere og medarbejderrepræsentanter.
Forkundskab: Viden om systematisk arbejdsmiljøarbejde og kendskab til interaktive dialogmetoder.
I tema: Sundhed og sikkerhed.
309: NÅR PRIVATLIVET KOLLIDERER MED ARBEJDSLIVET: HVAD ER ARBEJDSPLADSENS ROLLE, NÅR MEDARBEJDERES BØRN HAR MENTALE UDFORDRINGER?
Oplægsholder: Hannah Maimin Weil, Kommunikationschef og project director, Videnscenter for Pårørende på Job og Ulrik Gensby, Partner og forskningschef, TeamArbejdsliv
Hvorfor er det vigtigt, at arbejdspladser kan håndtere medarbejdere, der er i klemme mellem arbejde og privatliv? Vi præsenterer forsknings- og formidlingsindsatsen ’Pårørende på Job’, som sætter fokus på en tabuiseret problemstilling, der rammer flere og flere. Det handler om forældrene til det stigende antal unge, der mistrives psykisk. Forældrene lever i et krydspres mellem arbejde og privatliv og risikerer selv at blive syge og miste deres arbejde, fordi de både skal passe deres job og støtte deres børn.
Inddragelse: Deltagerne inddrages ved at blive stillet over for nogle dilemmaer, som er relevante ift. problemstillingen , som de drøfter i mindre grupper og derefter i fællesskab. Vi vil desuden lægge nogle spørgsmål ud via en app., som deltagerne skal svare på, og spørgsmål og svar vil så være udgangspunkt for nogle af de problemstillinger, der vil blive drøftet på workshoppen.
Målgruppe: Den henvender sig til alle niveauer i virksomheden: Ledere og HR, AMO/MED og medarbejdere.
Forkundskab: Kræver ingen forudsætninger.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.
310: HVORDAN SKABER VI EN ARBEJDSPLADS MED PLADS TIL ALLE HJERNER
Oplægsholder: Signe Bloch-Krarup, Chefkonsulent, Cabi
At få øjnene op for, hvilke rammer der skal til, for at medarbejdere med forskellige hjerner og deraf forskellige behov trives på arbejdspladsen, kan være en gamechanger for mange virksomheder. Formår I at indrette jeres arbejdsplads og ledelsesstil, så også neurodivergente medarbejdere kan udfolde deres potentiale og skabe værdi, er der store fordele at hente. Det kan løse mulige rekrutteringsudfordringer og sikre virksomheden en kompetent opgaveløsning.
Inddragelse: Deltagerne kommer til at afprøve konkrete værktøjer og sammen reflektere over forskellige dilemmaer. Der vil være gruppearbejde og små summeøvelser.
Målgruppe: Ledere, HR, konsulenter.
Forkundskab: Ikke nødvendigt med forkundskab.
I tema: Fremtidens arbejde.
311: INKLUSIONSMÅLING SOM FORANDRINGSVÆRKTØJ – EN CASE FRA KEMP & LAURITZEN
Oplægsholder: Mist Hrannarsdóttir, Erhvervs- Ph.D., Kemp & Lauritzen / Copenhagen Business School; Johan Simonsen Abildgaard, Associate Professor, Copenhagen Business School og Malene Kristine Larsen, HR Business Partner, Kemp & Lauritzen
Målet med workshoppen er at give deltagerne konkrete værktøjer og metoder til at arbejde med D&I-målinger på deres arbejdsplads, samt at igangsætte diskussioner med deltagerne om, hvordan målinger kan anvendes til at skabe bevidsthed om hverdagsdiskrimination. Endelig vil vi diskutere hvilke udfordringer der opstår i forbindelse med måling af inklusion, og hvordan man kan handle på resultaterne for at fremme en mere inkluderende og socialt ansvarlig arbejdsplads. Workshoppen udspringer af et forskningssamarbejde mellem Kemp & Lauritzen og CBS.
Inddragelse: Vi lægger stor vægt på at inddrage deltagerne aktivt i workshoppen, så de oplever, at det er en praktisk og interaktiv workshop. Deltagerne vil: Deltage i gruppearbejde, hvor de kan diskutere og udveksle erfaringer med hinanden. Få mulighed for at reflektere over deres egne udfordringer og løsninger i arbejdet med D&I på arbejdspladsen. Få mere klarhed om mulighederne for at implementere måling af diversitet og inklusion i deres organisationer.
Målgruppe: Praktikere og konsulenter der er interesserede i at arbejde med social bæredygdighed og ansvar, igennem data-drevet DEI arbejde.
Forkundskab: Nej.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.
312: PSYKOLOGISK TRYGHED – SKABER I DET ELLER TALER OM DET?
Oplægsholder: Kenneth Agerholm, Partner i FLOK, FLOK.dk
Psykologisk tryghed er fundament for både trivsel og innovation – men hvordan omsætter vi det fra begreb til praksis? I denne praksisnæreworkshop får du konkrete faciliteringsgreb til at skabe samhørighed, fælles ansvar og generere mod til at bidrage. Vi undersøger, hvilke greb du som leder eller konsulent kan anvende for at skabe rammer, hvor medarbejdere trives og tør fejle, lære og eksperimentere.
Inddragelse: Der vil være inddragende elementer løbende gennem hele workshoppen - bl.a.: 1:1 reflektioner, samtaler i grupper på 5-6 deltagere og spørgsmålsguides.
Målgruppe: Rådgivere og ledere.
Forkundskab: Både erfarne og mindre erfarne rådgivere og ledere får udbytte af workshoppen.
I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.