Gå til indholdet

Mandag d. 6. oktober kl. 14:30 - 15:00

Vælg een Talk

Mandag d. 6. oktober kl. 14:-30 - 15:00

Vælg en talk

-

T-61: 5 INDSATSOMRÅDER, DER BOOSTER TEAMPERFORMANCE

Oplægsholder: Jakob Blok Grabow, Direktør, CoastZone     

Vi hører det tit og ved det jo godt – grundforudsætningen for det vi skaber og lykkes med som virksomhed, afhænger helt og holdent af vores evne til at skabe stærke fælles resultater. Om vi kalder det samarbejde, teamwork, sammenhængskraft eller noget 4 – er lidt ligegyldigt. Men hvad og hvordan vi gør for at lykkedes sammen er bestemt ikke. Værktøjet The Five Behaviors of a Cohesive Team® repræsenterer en unik tilgang til at udvikle samarbejdsevner på tværs af teams og organisationer.

Målgruppe: Medarbejdere, ledere, mellemledere.

Forkundskab: Nej.

I tema: Fremtidens arbejde.

T-62: SAMMEN OM FREMTIDENS GODE ARBEJDSLIV – PÅ TVÆRS AF GENERATIONER

Oplægsholder: Signe Jørgensen, Arbejdslivspolitisk chefkonsulent, Lederne     

Aldrig har så mange generationer været på arbejdsmarkedet samtidig. Fra teenagere i deres første fritidsjob til seniorer, der har valgt at udskyde pensionen.Men hvad betyder det for danskernes forventninger til det gode arbejdsliv nu og i fremtiden? Hvilke krav stiller det til fremtidens ledere og til organiseringen af arbejdet? Hvordan motiverer man medarbejdere i så forskellige livsfaser – og hvilke ønsker og forventninger har generationerne tilfælles? Det er spørgsmål, vi har brug for svar på for at kunne imødegå de udfordringer og muligheder, vi som samfund står overfor. Lederne har lavet en stor analyse, som er afsættet for denne talk.

Målgruppe: Alle på arbejdsmarkedet.

Forkundskab: Alle kan være med.

I tema: Fremtidens arbejde.

T-63: ER GENERATIV AI JERES NYE MEDARBEJDER, LEDER?

Oplægsholder: Kathrin Kirchner, Lektor, Danmarks Tekniske Universitet; Svetlana Lwowna Norkin, Postdoc, DTU og Jonas Kjeldmand Jensen, PhD student, DTU 

Copilot og ChatGPT har på kort tid ændret måden, vi arbejder på. Mange medarbejdere ser de intelligente chatbots som værdifulde sparringspartnere, mens andre oplever, at teknologien gør arbejdet mere isoleret. Et velfungerende arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig inkluderet, og samarbejdet glider godt, er en vigtig opgave for mellemledere og projektledere. Hvilke erfaringer har vi gjort os indtil nu, og hvordan kan ledere navigere i forandringerne for at sikre et stærkt arbejdsmiljø?

Målgruppe: Leder, direktør, arbejdsmiljøchef, HR chef.

Forkundskab: bruger Generativ AI i virksomheden.

I tema: Fremtidens arbejde.

T-64: PÅ ARBEJDE MED OVERGANGSALDEREN – ENDNU ET HOT FÆNOMEN ELLER EN OVERSET TILSTAND?

Oplægsholder: Anne Sommerfeldt Jeppesen, Speciallæge i almen medicin, CRECEA og Susanne Friis, Sygeplejerske og arbejdsmiljøkonsulent, CRECEA   

Det er ikke kun kvinden, der er på arbejde i overgangsalderen, men også overgangsalderen, der er med kvinden på arbejde. Er det bare en smart punchline, eller har vi overset et reelt arbejdsmiljøproblem? Hedeture, dårlig søvn, humørsvingninger og tåget hjerne påvirker tusindvis af kvinder på jobbet. Talken præsenterer videnskabelig viden, danske fraværsdata og giver bud på, hvordan arbejdspladsen kan reagere. Desuden vil vi skæve til mændenes hormoner, for er overgangsalderen helliget kvinderne?

Målgruppe: HR, arbejdsmiljørepræsentanter, ledere og sundhedsprofessionelle.

Forkundskab: Nej.

I tema: Fremtidens arbejde.

T-65: HVAD OG HVEM DRIVER DAGLIG TRIVSEL I PLEJESEKTOREN?

Oplægsholder: Ann-Kristina Løkke, Lektor, Aarhus Universitet     

Når trivslen mangler, stiger sygefraværet, og kvaliteten af kerneopgaven lider. En ny undersøgelse viser, at psykologisk trivsel vejer tungere end både fysisk og social trivsel. De største krav kommer fra arbejdsbelastning og specifikke opgaver, mens kollegial støtte og relationer er de vigtigste ressourcer. Kolleger og beboere spiller en central rolle for trivslen, mens lederens rolle er mere begrænset. Men hvordan kan vi konkret forbedre trivslen?

Målgruppe: Ledere, HR, forskere.

Forkundskab: Ingen forkundskaber.

I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.

T-67: VIDENSGRUNDLAG OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ OG FOREBYGGELSE AF ARBEJDSRELATERET STRESS I DANMARK

Oplægsholder: Karen Albertsen, Seniorforsker, TeamArbejdsliv og Peter Hagedorn-Rasmussen, Seniorforsker, TeamArbejdsliv   

Arbejdstilsynet har fået udarbejdet vidensgrundlag om psykisk arbejdsmiljø og forebyggelse af stress. Det handler bl.a. om arbejdspladsernes motivation for at forebygge, viden om implementering af indsatser, eksempler på interventioner og erfaringer fra arbejde med psykisk arbejdsmiljø i forskellige typer af job. Vidensgrundlaget er baseret på eksisterende forskning og viden og erfaringer fra en række nøgleinformanter i Danmark. I talken kommer vi med highlights fra indholdet.

Målgruppe: AM-rådgivere og konsulenter.

Forkundskab: Forudsætter basisviden om psykisk arbejdsmiljø.

I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.

T-68: NÅR DET DIGITALE I HVERDAGEN BELASTER SÅDAN FOREBYGGER MAN DIGITAL STRESS I PRAKSIS

Oplægsholder: Mads Christoffersen, Organisationspsykolog, CRECEA     

De digitale værktøjer fylder meget i de flestes arbejdsliv og påvirker såvel trivsel som opgaveløsning. Implementeringer af nye IT-systemer, konstante beskeder og notifikationer, samt andre digitale forandringer. I denne talk får du viden om, hvorfor digital stress opstår og konkrete greb, du kan bruge til forebyggelse af digital stress.

Målgruppe: AMR og arbejdsmiljøorganisationen, arbejdsmiljø- og HSE-konsulenter, HR-partnere og HR-udviklingskonsulenter, ledere med personaleansvar, IT-projektledere og digitale implementeringsansvarlige arbejds- og organisationspsykologer.

Forkundskab: Den lovpligtige uddannelse i arbejdsmiljø.

I tema: Psykisk arbejdsmiljø og trivsel.

T-69: STIGENDE BRUG AF NARKOTIKA ØGER RISIKO FOR ULYKKER PÅ ARBEJDSPLADSEN

Oplægsholder: Kit Stryhn, Project manager, Danish Drugtest & Health Services ApS      

Forbruget af narkotika, især kokain er stigende i alle dele af det danske samfund. Tal fra Sundhedsstyrelsen og European Drug Agency viser stigning i brugen og tilgængeligheden af narkotika i samfundet. Det er vigtigere end nogensinde, at virksomhederne implementerer og efterlever en effektiv alkohol- og rusmiddelpolitik. DDHS giver et bud på, hvordan virksomheder kommer i gang og også, hvordan screening for alkohol og narkotika kan foregå sikkert for både medarbejdere og virksomheden.

Målgruppe: Virksomhedsledere, HR og AMR'er, Brancheforeninger, arbejdsgiverforeninger, faglige forbund.

Forkundskab: Nej.

I tema: Sundhed og sikkerhed.

T-70: LUFTENS USYNLIGE FJENDER: SÅDAN BEKÆMPER VI LUFTFORURENING PÅ ARBEJDSPLADSEN

Oplægsholder: Thomas Nørregaard Jensen, Forretningsleder, Teknologisk Institut     

Hør om effektive strategier til at opdage og eliminere skadelige partikler og gasser i arbejdsmiljøet – for sundere og mere sikre arbejdsdage. Luftforurening på arbejdspladsen kan føre til kroniske lidelser som astma, KOL, allergiske reaktioner og livstruende sygdomme som lungekræft og hjertesygdomme. Thomas Nørregaard Jensen, ekspert fra Teknologisk Institut, gør os klogere på, hvad vi har i luften og hvordan vi kan håndtere luftforurening i bl.a. laboratorier og produktionshaller.

Målgruppe: Arbejdsmiljørepræsentanter, EHS-koordinatorer, EHS-partnere.

Forkundskab: Nej.

I tema: Sundhed og sikkerhed.